Sestavine:
- sladki krompir
- čebula
- česen
- korenček
- blitva
- rdeča paprika
- bučka
- brokoli
- piščančje meso
- olivno olje
- sol
- muškatni orešček
Postopek:
Vodo osoli, zavri, sladki krompir olupi, nareži na kose in kuhaj 15 (za al dente) do 20 minut (za mehkomehko verzijo).
Na olivnem olju najprej prepraži čebulo in česen, nasekljaj korenček in ga dodaj, na 1 cm debele trakove nareži blitvo in jo dodaj, na centimetrske kocke nareži papriko in jo dodaj, bučko prepolovi, polovički nareži na polcentimetrske koščke in dodaj bučko, brokolijeve cvetove nareži na tanka drevesca, jih dodaj, posoli, dodaj nariban muškatni orešček in vse skupaj praži še 2 minuti, toliko, da brokoli dobi lepo, živozeleno barvo.
Piščanca začini in opeci na olivnem olju.
Postreženo z zeljem v solati.