Brezglutenski malinovi cmoki

Sestavine:

  • 250 g skute
  • 100 g poljubne brezglutenske moke (sama sem uporabila mešanico ajde, prosa, riža in koruze, šlo bi pa s katerokoli moko, riževa je najbolj nevtralna, lahko uporabiš tudi Schärove mešanice)
  • 1 jedilna žlica luščin indijskega trpotca*
  • 1 jajce
  • ščep soli
  • 50 g zamrznjenih malin
  • žlica sladkorja
  • žlica jedilnega škroba
  • brezglutenske drobtine (pb. 2 žlici)
  • maslo (pb. žlica)
  • sladkor s cimetom (po okusu, jaz ga nasuješ v skledico in dodam toliko cimeta, da je premešana mešanica bolj temno- kot svetlorjava, lahko daš pa cimeta tudi manj :))

Postopek:

  • V velik lonec daš vreti vodo.
  • Skuto, moko, jajce, sol in indijski trpotec zgneteš v testo.
  • Testo razdeliš na 8 enakih delov.
  • Maline, žlico sladkorja in žlico škroba zmešaš skupaj.
  • Krožnik obložiš s prozorno folijo za živila.
  • Vzameš enega od 8 delov testa (pri meni so tehtali pb. 50 g), ga oblikuješ v kroglico, kroglico sploščiš v za dlan velik krog, v sredino nadevaš žličko malinovega nadeva in kroglico zapreš spet v krog. Ponoviš osemkrat in odlagaš na krožnik s folijo.
  • Ko voda zavre, zmanjšaš ogenj, noter spustiš vseh osem cmokov in naj se počasi kuhajo 20 minut. Potem lahko cmoke tudi obrneš in pustiš v vodi še kakšno minutko.
  • Če je ostalo kaj malinove file, jo prestaviš v posodico in daš kuhat na nizko temperaturo, toliko, da zavre, potem filo odstaviš.
  • Ko so cmoki kuhani, v kozici segreješ maslo, dodaš brezglutenske drobtine (jaz sem imela orgranove crispy), drobtine porjaviš.
  • Postrežeš: cmok, na katerega naložiš malo maslenih drobtin, posipaš s cimetovim sladkorjem, zraven pa dodaš še žličko zunaj kuhane malinove file.
  • Uživaš. 😀

*Indijski trpotec kupujem v DM-u, ampak nisem našla linka do njega. 🙂 Taka posodica z modrim pokrovom je, v njej pa zmlete luščine trpotca.