Zelenjavne polpete s čičerikino moko

Sestavine:

  • 2 kar veliki bučki
  • 1 koničasta rdeča paprika
  • 2 mala korenčka
  • parmezan
  • 1 mala čebula
  • česen v prahu
  • posušen timijan
  • sladka paprika v prahu
  • mleta kumina
  • sol
  • čičerikina moka

Postopek:

V skledo na grobo naribaj bučki, koničasto papriko nareži na polcentimetrske kocke in jih dodaj bučkam, olupi in v skledo na tanko naribaj dva korenčka, nasekljaj čebulo in jo dodaj zelenjavi, naribaj sveži parmezan (za kakšne 3 do 4 žlice parmezana), vse skupaj potresi z začimbami in dodaj čičerikino moko (za kakšnih 7, 8 žlic čičerikine moke). Vse skupaj dobro premešaj in počakaj pet minut. Masa mora biti še malo mokra.

Ponev ogrej na srednji vročini, dodaj olivno olje in ko se segreje, z žlico nalagaj in oblikuj polpetke. Peci 5 minut na eni strani in 3 minute na drugi.

Postrezi še toplo z jogurtovim prelivom (jogurt, kisla smetana, nasekljan česen, limonin sok in sol).