Sestavine:
- 2 kar veliki bučki
- 1 koničasta rdeča paprika
- 2 mala korenčka
- parmezan
- 1 mala čebula
- česen v prahu
- posušen timijan
- sladka paprika v prahu
- mleta kumina
- sol
- čičerikina moka
Postopek:
V skledo na grobo naribaj bučki, koničasto papriko nareži na polcentimetrske kocke in jih dodaj bučkam, olupi in v skledo na tanko naribaj dva korenčka, nasekljaj čebulo in jo dodaj zelenjavi, naribaj sveži parmezan (za kakšne 3 do 4 žlice parmezana), vse skupaj potresi z začimbami in dodaj čičerikino moko (za kakšnih 7, 8 žlic čičerikine moke). Vse skupaj dobro premešaj in počakaj pet minut. Masa mora biti še malo mokra.
Ponev ogrej na srednji vročini, dodaj olivno olje in ko se segreje, z žlico nalagaj in oblikuj polpetke. Peci 5 minut na eni strani in 3 minute na drugi.
Postrezi še toplo z jogurtovim prelivom (jogurt, kisla smetana, nasekljan česen, limonin sok in sol).