Brezglutenske skutne polpete z borovnicami, grškim jogurtom, jagodami in nektarinami

Sestavine za 15 polpetk:

  • 450 g puste skute
  • 2 žlici čičerikine moke
  • 3 jajca
  • 1 žlica sladkorja
  • 80 g ameriških borovnic
  • grški jogurt
  • na mini koščke narezanih 6 jagod in 1 nektarina
  • olivno olje za peko
  • (med)

Skuto, moko, jajca in sladkor zmešamo v enakomerno zmes. Vmešamo borovnice. V ponev damo malo olivnega olja in z žlico položimo maso na ponev. Pečemo na srednji vročini v pokriti ponvi, vmes polpeto enkrat obrnemo: 4 minute na 1 strani, minuto do dve na drugi strani.

Postrežemo: čez polpeto damo žlico grškega jogurta in potresemo z narezanimi jagodami in nektarinami. (Po želji prelijemo še z medom.)